„Toate speculațiile din mass-media americană că cineva a extras în mod urgent pe cineva și care a salvat pe cineva și așa mai departe, este un soi de literatură de ficțiune ieftină”, a afirmat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția de știri Tass.
Reprezentantul Kremlinului a confirmat faptul că presupusul spion, Oleg Smolenkov, a lucrat în urmă cu câțiva ani în cadrul Administrației prezidențiale de la Moscova, fiind demis în urma unei directive interne, fără însă să precizeze motivul concedierii.
Peskov a adăugat că fostul oficial nu a participat la întâlniri cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.
„Poziția sa nu aparținea categoriei oficialilor de rang înalt”, a clarificat purtătorul de cuvânt.
Peskov a mai afirmat că Administrația de la Kremlin consideră că „(serviciile de) contrainformații din Rusia funcționează în regulă”.
Postul de televiziune CNN a relatat, citând mai mulți oficiali americani, că srviciile secrete din SUA au evacuat un spion infiltrat la nivel înalt în interiorul Președinției de la Moscova, acțiunea fiind parțial determinată de preocupările în legătură cu modul defectuos în care președintele Donald Trump și administrația sa au gestionat informații clasificate, aspect care ar fi putut contribui la deconspirarea sursei sub acoperire care opera în cadrul administrației ruse.
Administrația de la Casa Albă și CIA au denunțat materialul dat publicității de CNN drept „lipsit de acuratețe”.
Stephanie Grisham, purtător de cuvânt al Casei Albe, a mai afirmat că materialul „nu este doar eronată, ci are și potențialul de a pune vieți în pericol”.
Potrivit postului CNN, prin retragerea spionului Statele Unite au pierdut o sursă cheie din interiorul administrației ruse, chiar într-un moment în care tensiunile între cele două țări sunt în creștere.